TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

STO SADNICA ZA ZELENIJI NIŠ

Učenici Građevinsko-tehničke škole “Neimar”, Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” imaju zeleniji prostor, jer je tu zasađeno 20 novih stabala. Ovim Naučno-tehnološki park u Nišu završavava svoju akciju sa idejom da Niš dobije 100 novih sadnica. Uključilo se više od 30 kompanija koje su članice niškog NTP-a.

Prostor između Građevinsko-tehničke škole “Neimar” i Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” bogatiji je za 20 novih stabala. Zasađen je i deo dvorišta Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija.

Rado se odazivamo ovakvim akcijama, naročito kada je u pitanju zaštits životne sredine. Zaista najviše koristi će imati naša škola, kaže direktor GTŠ “Neimar” Sreten Vasić. 

Reč je o akciji koju je pokrenuo Naučno-tehnološki park u Nišu, zajedno sa svojim kompanijama članovima i u saradnji sa JKP “Mediana”. Pozivu se odazvala i kompanija Logik, koja se bavi razvojem poslovnog softvera i posluje više od 20 godina u Nišu.

Ovo je praktično neki naš način da doprinesemo celoj zajednici, ne samo IT zajednici, nego celom gradu i da na neki način uputimo poziv i drugim kompanijama da se ponašaju društveno odgovorno. To je i trend u Evropi. Svaka ozbiljnija firma ne samo da treba da ima društvenu odgovornost, nego je tu i ta zelena agenda, kaže Veljko Radovanović iz kompanije “Logik”.

Do sada je zasađeno 85 mladica u naselju Stevan Sinđelić, u “Zelenoj oazi” na Bulevaru Nemanjića i duž Bulevara Cara Konstantina. Ideja je da se obezbedi ukupno 100 sadnica koje će doprineti zdravijem i čistijem okruženju.

Danas okončavamo treću fazu ozelenjavanja koju zajednica NTP Niš sa svojim kompanijama je imala kao ideju da sa 100 stabala obnovi drveće u gradu i pomogne gradu da prodiše boljim plućima. Naše kompanije su se odazvale našem pozivu. Mi ovim ne završavamo našu misiju ozelenjavanja grada. Na dalje ćemo podržavati druge koji budu želeli da na sličan ili isti način doprinesu poboljšanju zelenih površina u našem gradu, kaže Miloš Grozdanović iz NTP Niš.

U ovoj akciji Učestvovalo je više od 30 kompanija članica niškog Naučno.tehnološkog parka, koje su donirale stabla. U saradnji sa srednjim i visokim školama i fakultetima NTP Niš radiće i na edukaciji mladih i pokazati im koliko je važno da grad bude što zeleniji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com