"Stop! Svi na sport"

Still0526_00003Sportski tereni OŠ “Dušan Radović” puni dece. Atletika, košarka, gimnastika, gađanje lukom i strelom samo su neke discipline u kojima su osnovci iz Niša, Aleksinca, Gadžinog Hana, Svrljiga, Merošine, Doljevca i Ražnja odmerili snage. Spretnost i brzina određuju pobednike. Ali, njima pobeda nije važna. Važni su samo dobra zabava, druženje i ljubav prem sportu.

Akciju Stop! Svi na sport projekat zajedno su osmislili Gradski sportski savez i Policijska uprava Niš, 2015. godine. Cilj je podizanje svesti osnovaca o važnosti bavljenja sportom, kao i edukacija o opštoj bezbednosti.

Mi smo želeli da na jedan zanimljiv način obradimo veoma važna teme – vršnjačko nasilje, narkomanija, nasilje na sportskim priredbama i bezbednost saobraćaja. To su oni bezbednosni rizici sa kojima se naši učenici svakodnevno susreću i na ovaj način želimo da damo doprinos u borbi protiv ovih negativnih pojava, kaže Marija Ranđelović iz PU Niš.

Podršku celoj priči daje i grad Niš.

Deci na vreme treba skrenuti pažnju, objasniti šta se sme, a šta ne. Treba im objasniti i posledice nepromišljenog gesta. Deca su pametna i razumna, upijaju sve to i lako je sa njima raditi i objašnjavati im, kaže gradonačelnik Zoran Perišić.

Akcija Stop! Svi na sport mališane će okupiti i u petak i ponedeljak. Po pet najboljih ekipa iz tri kvalifikacione grupe dobiće vredne nagrade.