Štrajk u „Ćurdiću“ zaustavio autobuse

CURDIC STRAJK.mpg_snapshot_01.37_[2014.09.23_13.09.28]Autobusi „Ćurdića“ rano jutros nisu izašli na ulice. Saobraćaj na linijama Bulevar Nemanjića i Duvanište, ali i nekoliko prigradskih linija bio je u prekidu sat i po zbog štrajka zaposlenih kod tog prevoznika. Zvaničnih detalja o štrajku nema, ali nezvanično od radnika saznajemo da su zaposleni u „Ćurdiću“ nezadovoljni time što rade po 10 i 12 sati i što plate, kako tvrde, primaju „na ruke“. Ove informacije tokom dana nismo uspeli da proverimo u firmi, jer niko nije odgovarao na telefonske pozive.

Zvanično obaveštenje o štrajku objavila je samo Direkcija za javni prevoz, koja navodi da je na linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Niša, na kojima prevoz obavlja „Ćurdić“, došlo je do prekida funkcionisanja javnog prevoza u periodu od 5:30 do 7:00 časova. Prema podacima kojima raspolaže Direkcija, razlog za obustavu saobraćaja je štrajk zaposlenih kod prevoznika.

A zaposleni kažu da su pokušavali i ranije da da razgovaraju sa vlasnikom firme, ali da su uspeli tek sada i da im je obećao da će problemi biti rešeni do kraja meseca. Do tada, prevoz će funkcionisati po planu, a onda će ponovo proceniti situaciju i dalje korake. Na pitanje zašto štrajk u nedelju ujutru, odgovaraju da su procenili da je tada najbezbolnije, zbog malog broja polazaka i putnika koje će potencijalno ugroziti u pokušaju da reše svoje probleme.

One thought on “Štrajk u „Ćurdiću“ zaustavio autobuse

  1. Molim Vas da vratite jutarnje termine saobracanja,u 7h. i 20min.;i 8h.i 20 min.,kako bi zitelji naselja Delijski Vis,mogli da odu na posao.Ti polasci su postojali prosle godine i neophodni su i sada,jer polasci na sat vremena gube svrsishodnost postojanja linije 13-Delijski Vis-Trg kralja Aleksandra.Unapred zahvalni gradjani Delijskog Visa.

Comments are closed.