Štrajk u RTV Kragujevac: Mirno rešavanje spora

Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova uključila se u spor između uprave i zaposlenih u privatizovanoj Radio televiziji Kragujevac koji su od srede u štrajku.

Od 69 zaposlenih, 50 njih je u štrajku i traže isplatu dve zaostale zarade, kao i da im se uplate porezi i doprinosi za celu 2012. i 2013. godinu.

Rukovodstvo ove medijske kuće tvrdi da uprkos njihovim pokušajima,  radnici u štrajku odbijaju da pregovaraju o minimumu procesa rada, pa ta medijska kuća ne emituje program i trpi štetu. Istovremeno, uprava ove Tv kuće demantuje da je urednica Jelena Vuković nasrnula na dopisnika Televizije N1 iz tog grada, već da je stavila papir ispred kamere jer nije dozvolila da je on snima.

Radio televizija Kragujevac je oktobra 2015. kupio biznismen iz Kruševca Radojica Milosavljević.

I poslovodstvo i radnici u štrajku su se, kako prenosi Tanjug, saglasili da se njihov spor reši mirnim putem, posredstvom miritelja, a prvo ročište je zakazano već za ponedeljak, 21. Mart. Prema zakonskoj proceduri, miritelj ima zadatak da u roku od 30 dana kroz pregovore dođe do rešenja na obostrano zadovoljstvo strana u sporu. A s obzirom da su ovde u pitanju neisplaćene zarade, u toku  pregovora će se utvrđivati i dinamika njihove isplate.