kuca ubijeneStarica (82) je ubijena a njena unuka (28) ranjena u porodičnoj kući u Knežici kod Niša. Sumnja se da je na njih u petak oko 22,10 pucao 45-godišnji komšija.
Tragovi krvi, po dvorištu kuće u Knežici,  svedoče o nezapamćenom zločinu koji se dogodio u ovom selu.
Komšije kažu da je napadač najpre nožem napao majku povredjene devojke, ali da je ona uspela da se odbrani. Otac je čuo buku, istrčao iz kuće i uspeo da, kažu otera napadača. On se vratio, ovoga puta sa lovačkom puškom.MESTO ZLOCINA KNEŽICA
Napadač je, pričaju još komšije, najpre pucao u devojku  koja je pokušala da pozove policiju kada ga je ugledala. Njena baka istrčala je iz kuće čim je čim je čula pucanj, ali je napadač i u nju pucao i usmrtio je. Potom je, pretpostavlja se, pobegao u kolibu u kojoj je sam živeo, upalio vatru, i pucao iz sebe iz iste puške iz koje je ranio devojku i usmrtio staricu.
Na mestu kolibe ostalo je samo zgarište. Izgorela je do temelja i tu je policija, koja je vrlo brzo opkolila celo selo u potrazi za ubicom i pronašla ugljenisano telo čoveka, za koga se pretpostavlja da je napadač.
ZGARISTE KUCEDevojka je prevezena u Urgentni centar niškog kliničkog centra. Odmah je operisana i prema rečima dežurnih lekara njeno stanje je kritično.

Radi se o teškim povredama unutrašnjih organa, nakon operacije nalazi se na odeljenju intenzivnog lečenja, povrede su opasne po život, tako da je njeno stanje kritično, kaže hirurg Marija Dimitrijević.

Komšije  u Knežici su u šoku. Kažu da je napadač bio čest gost u kući porodice koju je zavio u crno. Pričaju i da je nakon rata 99. u kojem je učestvovao promenio ponašanje, ali da nije bio nasilan.
O svemu će zadnju reč dati policija. Za sada su  potvrdili da se zločin dogodio, ali i da su tela starice i osobe pronadjene u zapaljenoj kući na obdukciji.