недеља, јул 21

Subvencije Grada za stambene zajednice

0
71

Više stambenih zajednica u Nišu konkurisalo je za subvencije grada za sanaciju liftova, krovova I fasada, najviše sa područja Gradske opštine Medijana. U Gradskoj kući u Nišu dodeljen je 21 ugovor stambenim zajednicama, koje će ova sredstva iskoristiti najviše za popravku krovova.

Valentina Ilić profesionalna je upravnica nekoliko stambenih zajednica u Nišu – na Keju Kola srpskih sestara, Ulici Koste Stamenkovića 10, Primorskoj 3, Bulevaru dr Zorana Đinđića 89. Konkurisali su za subvencije Grada Niša za sanaciju krovova i fasada.

Za svaku pojedinačno će značiti izuzetno, zato što nam je cilj da našim stanarima omogućimo bolje uslove za život. Zato smo konkurisali za više različitih vrsta radova, uglavnom krovovi i fasade, što je najbitnije, kaže Valentina Ilić.

Znači dosta za stambene zajednice.Potrebno je da se odrede neke stvari koje su neophodne. U ovom slučaju su liftovi, krovovi. U nekim zgrada su liftovi stari, 40, 50 godina i više, kaže profesionalni upravnik Predrag Milošević. 

Ukupno je dodeljen 21 ugovor stambenim zajednicima koje su konkurisale u drugom i trećem kvartalu prošle godine. Među stambenim zajednicama koje su konkurisale najviše je sa područja Gradske opštine Medijana. Subvencije su najčešće korišćene za sanaciju krova, potom fasada i popravku liftova.

U 2023. godini zaključeno je ukupno 39 ugovora sa stambenim zajednicima. Grad Niš finansirao je 33 odsto vrednosti investicije. Ukupni raspoloživ fond za subvencije je 30 miliona dinara.

 

Leave a reply