четвртак, јул 25

(VIDEO) Sutra počinje osmi Forum naprednih tehnologija

0
76

U Naučno-tehnološkom parku Niš sutra počinje osmi Forum naprednih tehnologija. U 10 časova otvara se izložba „Naukom do medalja” Francuskog instituta u Srbiji i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, dok je otvaranje Foruma od 11 sati.

U četvrtak, 13. juna Institut za veštačku inteligenciju potpisaće Sporazum o saradnji sa niškim Elektronskim, Prirodno-matematičkim i Mašinskim fakultetom. Istog dana od 15 sati biće dodela nagrada osmog Foruma naprednih tehnologija – “Nagrada inž. Vladimir Jasić” za najuspešnijeg stručnjaka u regionu u oblasti naprednih tehnologija i nagrada za najuspešniju kompaniju u sektoru naprednih tehnologija za 2023. godinu.

Na ovom osmom Forumu naprednih tehnologija izaći ćemo sa vizijom, odnosno da stanemo iza vizije i budućnosti u kojoj bi trebalo da se razvija Niš i naš ceo ekosistem, kaže savetnik za razvoj zajednice NTP Niš Marko Ljubenović.

Ono što je novina od ove godine – izlazimo iz lokalnog okvira, tako da će ovo biti regionalni, namenjen svima sa prostora jugoistočne Srbije, kaže direktor Filijale Niš NSZ Boban Matić.

Mi ćemo ove godine imati dva panela. Jedan od njih se odnosi na uticaj geopolitike i makroekonomije na poslovanje privrednih subjekata. Drugi deo panela se odnosi na uticaj subjekata na ekonomska, ekološka, socijalna i druga pitanja, kaže predsednik Društva ekonomista Niša prof. dr Boban Stojanović.

Ove godine smo dali ime Forumu TechFusion – to nije slučajno. To je integralno predstavljanje u stvari svega onoga što čini moderan život sa svim izazovima koje on predstavlja, kaže direktor RPK Niš Aleksandar Milićević.

Leave a reply