TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SVA NIŠKA SELA UVEDENA U SISTEM ODVOZA OTPADA (VIDEO)

Sva sela na teritoriji Niša uvedena su u sistem odvoženja otpada. Kontejneri su danas stigli u Kunovicu, Rautovo, Bancarevo i Radikinu Baru. u. Direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović kaže da je Niš jedan od retkih gradova koji ima organizovan sistem odvoza otpada na čitavoj teritoriji lokalne samouprave.

Najbolji vid prevencije od pojave divljih deponija u seoskom području je upravo uvođenje sela u redovan sistem odvoza otpada. Očekujemo da će efekat biti takav da se smanji ili potpuno eliminiše pojava divljih deponija u selima, rekao je Ivan Mihajlović, v. d. direktor JKP „Mediana“.

Pre ovih sela u sistem odvoženja otpada uključeno je i Donje Vlase, Mramorski potok, Lalinske pojate i Leskovik. Selo Kunovica je malo, ali su meštani složni. Kažu da im ovo itekako znači.

Značiće nam dosta. Neće da se baca smeće kao do sada po putu ili bilo gde, kaže meštanin Ivica Stanković.

Gradonačelnica Niša i predsednik Opštine Niška Banja kažu da je važno da svi imaju jednake uslove za život – i oni u gradu i oni koji žive na selu.

Raduje nas što, zahvaljujući obnovi puteva do Sićeva i Radikine bare, sela oživlajavaju. Verujemo da će tako biti i sa Kunovicom i sa nekim zaboravljenim selima. Jednostavno,  nije tačno to što kažu radimo put za 30 ljudi. I oni moraju da imaju uslove za život , a naša vizija jeste da što više ljudi vratimo na selo, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Sotirovski podseća na program države za kupovinu seoskih domaćinstava i dodaje da je mnogo bračnih parova koji se javlaju gradskoj upravi da pitaju koja je procedura da se prijave.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com