Svečana akademija povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije

Svečana akademija povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije

AKADEMIJA GASICMinistar odbrane Bratislav Gašić je kao prioritet za naredni period istakao opremanje jedinica i poboljšanje standarda pripadnika vojske.
Kopnena vojska je u prethodnih godinu dana uspešno realizovala sve zadatke, od kojih je najznačajniji obezbeđenje administrativne linije prema južnoj srpskoj pokrajini, rekao je u Nišu, na svečanoj akademiji povodom Dana Kopnene vojske i Dana Pešadije. Podsetio je i da jedinice Kopnene vojske požrtvovano pružaju pomoć stanovništvu, spasavaju živote i imovinu u slučaju elementarnih i drugih nepogoda, ali i da pod okriljem Ujedinjenih nacija i Evropske Unije

Bratislav Gašić, ministar  odbrane
Bratislav Gašić, ministar odbrane

učestvuju u multinacionalnim operacijama.

Naš prioritet u narednom periodu je opremanje jedinica Kopnene vojske novim i savremenim naoružanjem, kao i unapređenje sistema obuke, nastavak učešća u mirovnim operacijama i poboljšanje standarda pripadnika Vojske Srbije, rekao je ministar Gašić.

Gašić ističe da Vojska Srbije danas zauzima vodeće mesto među državnim institucijama, a zajedno sa SPC uživa najveće poverenje građana. Komandant

general Milosav Simović
general Milosav Simović

Kopnene vojske general Milosav Simović podsetio je na svetle tradicije na kojima počiva Kopnena vojska i istakao da će pripadnici tog vida uvek biti na braniku otadžbine.

Kopnena vojska kao vid i svi njeni pripadnici biće uvek spremni za izvršenje zadataka. I načelnik generalštaba, ministar odbrane, predsednik države, narod i država uvek mogu računati na pripadnike Kopnene vojske da će biti spremni da izvrše svaki postavljeni zadatak, kaže general Simović.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i načelnik generalštaba general Ljubiša Diković, predstavnici stranih armija, predstavnici grada Niša, lokalnih samouprava, verskih zajednica i drugi gosti.