Svečana dodela indeksa brucošima

OOV INDEKSI.mpg_snapshot_00.02_[2014.10.01_11.37.25]

Brucoši na gotovo svim fakultetima Univerziteta u Nišu dobili su indekse prvog dana nove akademske godine.

Dekani i profesori su brucođima poželeli uspešne studije i da na vreme odrade svoje obaveze. A kako god nas reforma svega, pa i visokog školstva, večito traje, trebalo bi da te savete ozbiljno shvate.

Filozofski fakultet u Nišu ove je godine upisao 570 brucoša. Prvog dana nove akademske godine svečano su im uručeni indeksi. Prvo poglavlja studentskog života moglo bi da dobije naslov Dikensovog romana – iščekiavnja su velika.

Mnogo sam uzbuđena. Očekujem da na ovom fakultetu naučim mnogo toga vezano za Francuski jezik i njegovu gramatiku, kaže studetkinja francuskog jezika.

Poruka dekana Filozofskog fakultetima brucoša je jednostavna: ovo bi mogao da bude jedan od lepših dana studija. Ostali su puni obaveza.

Svečano i na drugim fakultetima niškog univerziteta. Prvu godinu studija Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje upisala su 224 studenta.

Volim sport i sebe nisam video ni na jednom drugom fakultetu, kaže student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Na popularnom DIF-u, baš kao i na Filozofskom sva bruocoška mesta su popunjena.Time se ne mogu pohvaliti Ekonomski, Pravni, Građevinsko – arhitektonski, Mašinski i Fakultet zaštite na radu. Na nekim od ovih fakulteteta je i nakon tri upisna roka ostalo po nekoliko desetina, pa i preko stotinu nepopunjenih mesta.