TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne VESTI

SVEDOČILA MAJKA JEDNE OD UBIJENIH DEVOJČICA U RIBNIKARU

U Višem sudu u Beogradu je saslušanjem Milanke Negić, majke ubijene devojčice, nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te škole, dok je ranio još šest osoba.

Negićeva je ispričala da je tog 3. maja njena ćerka bila u toaletu sa drugaricom, koja je nakon pucnjave ušla u kabinu i zatvorila se, dok je njena ćerka istrčala iz toaleta. O smrti svoje ćerke saznala je u Policijskoj stanici Vračar kao i ostali roditelji, a detaljno je opisala osećenja i misli koje su joj tada prolazile kroz glavu, dok je tek nakon identifikacije tela bila sigurna da je njena ćerka ubijena. Negićeva je naglasila da je jako vređa izlaganje advokata tuženih Kecmanovića koji se tiču njihove imovine i sudskih troškova. U nastavku suđenja biće saslušni braća i sestre ubijene dece. Taj deo suđenja, sudija je zatvorila za javnost jer su oni većinom maloletni.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost. Takođe, vodi se i parnični postupak koji su protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije i tu tužbu su podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka tog tada ubijena. Tužbu protiv Kecmanovića nedavno je podnela i nastavnica koja je teško tada ranjena.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com