Šverc u autobusu i "divlji" prevoznici – zajedničke muke!

Šverc u autobusu i "divlji" prevoznici – zajedničke muke!

autobusiProdaja karata u niškim autobusima raste, ali šverc ne može u potpunosti da se iskoreni, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz Saša Petronijević.

To je samo jedan od problema sa kojim se ovo preduzeće suočava. Dodatne probleme stvara i pruga koja prolazi kroz Niš.

Kada rampa padne, autobus čeka, kasni, što stvara nervozu kod putnika. To je taj problem u redovnosti i tačnosti. Takođe, problem je i ta žuta traka jer imamo probleme sa parkiranim automobilima pa autobusi ne mogu da stanu na stajališta, dodaje Petronijević.

Sve te probleme Niš će pokušati da reši uz pomoć svojih kolega iz Beograda i Kragujevca sa kojim je potpisan ugovor o saradnji. Međutim, čini se da su njihovi problemi mnogo veći.

Mi u Kragujevcu imamo mnogo taksista koji prevoze putnike i koji su nelojalan konkurent gradskom prevozu. Na taj način se znatno odliva deo prihoda Direkcije za javni prevoz, ističe Aleksandar Popović iz Gradske agencije za saobraćaj Kragujevac.

DIREKCIJA ZA PREVOZImamo problem sa švercom, ali i otporom prema bus plus karticama. Taj problem smo rešili smanjenjem cena i vratili poverenje građana, kaže Uglješa Mitrović iz Direkcije za javni prevoz Beograd

U svim preduzećima za prevoz smatraju da će zajedno za sve ove probleme lakše naći rešenje, a ugovor o saradnji će im omogućiti i da zajednički nastupe prema Ministarstvu i bore se za svoje interese.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com