SVETSKI DAN ORALNOG ZDRAVLJA (VIDEO)

SVETSKI DAN ORALNOG ZDRAVLJA (VIDEO)

Čak jedanaest posto populacije u Srbiji nema nijedan zub, tvrde stomatolozi pozivajući se na podatke iz 2019.godine. Dok 82% trudnica nikada nije dobilo nijednu informaciju o tome kako treba da održavaju higijenu usta i zuba kod dece. Akcija Stomatološke službe niškog Doma zdravlja povodom svetskog dana oralnog zdravlja, okupila je veliki broj i mladih i starih, gde se govorilo o zdravlju zuba ali i uzrocima zbog kojih dolazi do bolesti.

Slatkiši, alkohol, duvan i neredovna oralna higijena najveći su uzročnici lošeg zdravlja usta i zuba, pokazuju podaci na Svetski dan oralnog zdravlja. Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu niškog Doma zdravlja organizovala je akciju kako bi se pogotovo najmlađoj populaciji skrenula pažnja na značaj oralnog zdravlja. O značaju prevencije zdravlja usta i zuba pored najmlađih podjednako brinu i stariji.

 

DR NATAŠA ILIĆ

U Srbiji 50% populacije ima zdrave zube, pokazuju podaci.

 

U našoj zemlji čak 11 posto stanovništva nema nijedan zub. A populacija od 18 – 24 više od jednom dnevno pere zube ,kaže načelnik Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu dr Nataša Ilić.

 

 

 

Preko 80% trudnica nikada nije dobilo informaciju kako da održava zdravlje usta i zuba kod svoje dece. Doktorka Ilić poručuje da upravo ovakve kampanje daju rezultate i da se iz godine u godinu broj ljudi koji imaju problema sa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com