TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti IZBORI 2022 Politika VESTI

TADIĆ: UPRAVNI SUD ODBIO SVE NASE ŽALBE, NASTAVLJAMO BORBU (VIDEO)

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je Upravni sud odbio sve žalbe na izborne radnje koje je podnela koalicija “Ajmo ljudi” i dodao da će nastaviti svoju borbu i uputiti žalbe višim sudskim instancama.

Kako je dodao, još nisu odlučili kojim instancama, da li Ustavnom sudu ili nekom drugom, ali će to uraditi jer, kaže, nemaju pravo da odustanu od glasova građana.

Tadić je na pres konferenciji rekao i da je Upravni sud odbijanjem prigovora koje su podneli “praktično predao u ruke pravnu proceduru političkoj većini u izbornoj komisiji”.

On je pozvao građane da izađu na izbore na svim biračkim mestima na kojima će biti ponovljeno glasanje, navodeći da je koaliciji “Ajmo ljudi” potrebno da osvoji oko 1.200, 1.300 glasova da bi prešla cenzus, te da veruje da na ponovljenim izborima u Beogradu mogu da ga pređu iako su, tvrdi, premašili cenzus i u gradu i u republici.

Tadić smatra da su oni “kolateralna šteta” trzavica i neprincipijelnosti u opoziciji, dok sastanak Aleksandra Vučića i Dragana Ðilasa vidi kao “slom institucija i demokratije”.

Smatra da ne treba Vučić i Ðilas da razgovaraju o tome da li će izbori biti ponovljeni ili ne, ističući da niko nema pravo da govori kao predstavnik čitave opozicije, kao što je Ðilas učinio, ukoliko se o tome nije dogovori sa svim opozicionim strankama.

Kako je naveo, ukoliko iz razgovora Vučića i Ðilasa uslede izbori, oni će imati “problematičan legitimitet”, a na pitanje da li će na njih izaći, odgovorio je da hoće, jer, kaže, izlaze na sve izbore, zato što se, za razliku od drugih, “bore za svaku šansu”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com