ОД ИДЕЈА ДА СЕ СЛУШНЕ МАКЕДОНСКИОТ ГЛАС, ДО БРЕНД НА ГРАДОТ НИШ/OD IDEJE DA SE ČUJE MAKEDONSKI GLAS, DO BRENDA GRADA NIŠA

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА: ОД ИДЕЈА ДА СЕ СЛУШНЕ МАКЕДОНСКИОТ ГЛАС, ДО БРЕНД НА ГРАДОТ НИШ „Националната заедница од различни националности“ звучи подобро од „национално

Read More

УМЕТНОСТ ПРЕКУ ГРАНИЦИТЕ / UMETNOST PREKO GRANICA! (foto i video)

УМЕТНОСТ ПРЕКУ ГРАНИЦИТЕ: ПРОНАЈДЕТЕ ЧОВЕК ВО СЕБЕ, ПРОНАЈДЕТЕ ПРИЈАТЕЛ! „Кога сонцето ќе изгрее, снегот ќе се стопи и сите ќе разберат дека сè е минливо!

Read More

VEČE MAKEDONSKOG FILMA U NKC (VIDEO)

Retrospektivom inserata iz najznačajnih igranih filmova, od „Frosne“ iz 1952. do najnovijih dugometražnih ostvaranja, u maloj sali Niškog kulturnog centra održano je veče makedonskog filma.

Read More

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com