БЛАГОЈЕ ИЛИЈЕВСКИ: ТРИПТИХ ЗА ЈАВНИТЕ ДОБРА НА НИШ / BLAGOJE ILIJEVSKI: TRIPTIH NIŠKIH JAVNIH DOBARA

Благоје Илијевски, еден од оснивачите и долго години најактивен член на нишкото Здружение на Македонците Вардар, али и човек кој ствара и остварува во македонската

Read More

СЛАВА ВО ВРЕМЕТО НА КОРОНАТА! /MAKEDONCI U NIŠU: SLAVA I U DOBA KORONE!

Македонците во Србија и Ниш не ги заборавиле своите предци и традиција. Иако далеку од дома, секоја година се слави именден и крсна слава, а

Read More

Аманет за потомство – Македонска виделина, Виножито и Видело / Amanet za potomstvo – Makedonska videlina, Duga i Videlo

Аманет за потомство – Македонска виделина, Виножито и Видело Македонската заедница во Србија, па дури и во Ниш, има три списанија што се издаваат во

Read More

УМЕТНОСТ ПРЕКУ ГРАНИЦИТЕ / UMETNOST PREKO GRANICA! (foto i video)

УМЕТНОСТ ПРЕКУ ГРАНИЦИТЕ: ПРОНАЈДЕТЕ ЧОВЕК ВО СЕБЕ, ПРОНАЈДЕТЕ ПРИЈАТЕЛ! „Кога сонцето ќе изгрее, снегот ќе се стопи и сите ќе разберат дека сè е минливо!

Read More

Македонец во Ниш / Makedonac u Nišu (foto, video)

ИНТЕРВЈУ – Благе Петрушевски, претседател на Здружението на граѓани на македонското национално малцинство „Вардар“ Ниш. Живее во Ниш од 1982 година. Сам вели дека кога

Read More

MINISTRI SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE I MAKEDONIJE U NIŠU (VIDEO)

Naše granice su otvorene i građani Severne Makedonije mogu slobodno da prolaze, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova

Read More

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com