Takmičenje u igranju Moravca, prijave još danas

Takmičenje u igranju Moravca, prijave još danas

FOTO: SKC

Studentski kulturni centar Niš u subotu, 26. oktobra u 13 sati organizuje regionalno takmičenje u igranju srpskog kola, a u nadigravanju mogu da učestvuju svi zainteresovani bez obzira na pol, uzrast, prebivalište. Rok za prijavu je do kraja dana .

Kolo se igra u grupnoj, kružnoj formaciji, a vrednuje se igranje pojedinaca -muškaraca i žena. Učesnici u nadigravanju igraju u trenažnoj opremi – šorc, majica i adekvatna obuća. Predtakmičenje se odvija u više etapa, sistemom eliminacije, dok se ne izaberu najbolja tri para koja će učestvovati u finalnom nadigravanju u Novom Sadu. Nadigravanje u srpskom kolu ocenjuje žiri u čijem sastavu će biti afirmisani stručnjaci (etnokoreolozi, koreografi, igrači).

Oni koji žele da se takmiče prijavu mogu poslati na adresu akud@skc-nis.com , najkasnije do 25. oktobra u 23.59. Prijava treba da sadrži ime i prezime, datum rođenja, kontakt telefon i informaciju da li ste član nekog folklornog ansambla ili KUD-a. Najbolji igrači imaće priliku da se 9. novembra u Novom Sadu bore za nagradu ZLATNO KOLCE.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com