Tehnološki park i Studentski dom zavise od komisije?

Tehnološki park i Studentski dom zavise od komisije?

studentski dom Da li će u Nišu biti nastavljena izgradnja Studentskog doma i Tehloškog parka zavisi od izveštaja Radne grupe koja ovih dana priprema izveštaj o svim projektima koji se u Srbiji realizuju iz sredstava Evropske komisije, kaže ministar prosvete Srdjan Verbić. Ukoliko se proceni da posao može da se završi za tri godine, nišije mogu da se nadaju nastavku projekta. Sa druge strane opozicioni, Narodni pokret Srbije smatra da nema ništa od produžetka radova.
Kakva sudbina čeka nastavak izgradnje Studentskog doma i Tehnološkog parka na Gradskom polju trebalo bi da se zna za desetak dana. Ministar prosvete Srdjan Verbić za tada najavljuje izveštaj Radne grupe. Ona prati realiziaciju svih projekata iz sredstava Evropske investicione banke. Na kraju treba da kaže zašto neki projekti nisu realizovani. Ministar daje i objašnjenje zašto se kasni.
Opozicija u Nišu sumnja da će radovi biti nastavljeni. Narodni pokreta Srbija smatra da ovakva izjava ministra ukazuje da nema ništa od izgradnje i Studentskog doma i Tehnološkog parka.
O izgradnji Tehnološkog parka u Nišu prvi put se govorilo 2010. g Nosilac projekta je tada bilo Ministarstvo nauke, sredstava kroz kredit obezbedjuje Evropks investiciona banka. Od svečanog potpisivanja ugovora nije se odmaklo ni posle punih 5 godina.