Tekvondista Uroš Mitrović doneo zlato

Tekvondista Uroš Mitrović doneo zlato

UROŠ MITROVIĆ DONEO ZLATO.avi_snapshot_00.01_[2014.10.15_21.37.32]Tekvondista Uroš Mitrović doneo je zlatnu medalju sa Balkanskog šampionata u Sloveniji koje je održano 11. i 12. oktobra. Na takmičenju je učestvovalo 450 takmičara iz 11 Balkanskih zemalja, a reprezentacija Srbije u ukupnom plasmanu osvojila je prvo mesto četvrtu godinu za redom.

Uroš Mitrović ima samo 14 godina, a već je član tekvondo reprezentacije Srbije. Na nedavno održanoj Balkanijadi osvojio je zlatnu medalju u tekvondo disciplini forme. Uspeh ovog dečaka nije slučajan. Trud, svakodnevno vežbanje i osvojene medalje dovele su ga dovde.

Vežbam svaki dan kući, a treninge imam tri puta nedeljno. A za bavljenje bilo kojim sportom potrebna je ljubav, kaže Uroš.

 

A pored Uroša, jedini predstavnik niškog tekvonda na Balkanskom šampionatu bio je i njegov trener koji kaže da je Uroš opravdao poverenje.

Ovo takmičenje samo je deo priprema za Svetsko prvenstvo u Meksiku koje će biti održano od 31. oktobra do 3. novembra. Uroš na ovo takmičenje ove godine ne putuje, ali ga možda trud, rad i vežba odvedu na neko naredno Svetsko prvenstvo.

[mom_video type=”youtube” id=”w1GKn-elK7Y”]