Telo Sejda Malićevića na obdukciji

SEJDA MALICEVICNa spekulacije o nestanku desetogodišnjeg Sejda Malićevića stavljena je tačka. Nažalost, telo nesrećnog mališana nađeno je u Nišavi u ponedeljak oko 17.10 sati, posle trodnevne bezuspešne potrage pripadnika niške policije, rodbina i komšije.

Sejdi Malićeviću izgubio se trag u petak oko 10,30. Tada je otišao do prodavnice, koja je od njegovog doma u niškom naselju Beograd Mala udaljena stotinak metara, i – nestao. Roditelji su alarmirali policiju.
U nedelju su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Uprave za vanredne situacije pretražili Nišavu u dužini od deset kilometara, od Betonskog mosta u Nišu do ušća u Južnu Moravu. Međutim, napori spasilaca koji su pretraživali rečno korito čamcima, ali i obalu, pokazali su se uzaludnim, jer nisu uspeli da pronađu nikakav trag nestalom dečaku.

Povod za pretragu reke je bila dojava da je mališan bio kod Nišave, da mu je upala papuča, pa da je krenuo u vodu za njom.

A onda je telo isplivalo u ponedeljak popodne u blizini Medoševačkog mosta. Primetili su ga ribolovci. Telo je predato na obdukciju, čiji se rezultati, kako se nezvanično saznaje, očekuju do kraja nedelje.