"Teslin konvoj" u Nišu

TESLIN KONVOJ.mpg_snapshot_01.40_[2014.09.23_10.57.26]Tesla mobil stigao je u Niš. Reč je o električnom automobilu koji ide na baterije, a samo nakon jednog punjenja može preći i do 400 km. Nema izduvnih gasova, pa ne zagađuje sredinu. Mana je što uz put, kad vam ovo zdravo “gorivo” nestane, nemate stanicu da obnovite energiju.

Kožna sedišta, klima, električni podizači, ABS sve u jednom automobilu. Ali ne u običnom, već u “Tesla mobilu” koji radi isključivo na struju. parkiran u centru Niša izazvao je veliko interesovanje građana. A pored njega i hibridni automobil koji koristi struju, ali i gorivo.

Ovaj automobil nije slučajno stigao u Niš.

Mi promovišemo zdravu energiju koja je potpuno bezbedna za životnu sredinu, objašnjava Saša Cvetojević, preduzetnik i promoter električnog automobila.

Tesla konvoj“ u jugoistočnoj Evropi, ovih dana prolazi prolazi kroz šest zemalja zapadnog Balkana.

Zato je i cilj ovog putešestvija “Tesla-mobila” da podstakne i gradove u Srbiji da izgrade potrebnu infrastrukturu za vožnju automobila na struju, koja bi povezala ostale zemlje sa ovim delom Balkana, kaže Miloš Banđur, gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti,

Nakon jednog punjenja, “Tesla mobil” na otvorenom putu prelazi skoro 400 km, a struja sa punjača koji se nalaze na teritoriji cele Evrope, potpuno je besplatna.

Ali, uvek ima kvaka: iako je gorivo besplatno, cena tesla mobile je paprena: koštaoko oko 100 hiljada evra!

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com