Still1210_00000
v.d.. direktora Instituta za javno zdravlje      Branislav Tiodorović

Direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu, prof.dr Branislav Tiodorović negirao je danas optužbe za nepotizam. Iako potvrđuje da je zaposlio decu dve profesorke koje rade na Institutu, kaže da ih je primio samo na tri meseca i da je reč o izvrsnim studentima. Tiodorović tvrdi da iza navodno anonimnog pismo u kojem ga grupa kolega optužuje za nepotizam stoji pokušaj da mu se osvete jer je odlučio da Insitut profesorima koji rade i na Medicinskom fakultetu i na Institutu, umesto ranijih 80 odsto plate, isplaćuje samo onoliko sati koliko su onoliko koliko sati provedu radeći tu.

Grupa niških lekara nedavno je optužila je v.d. direktora Instituta za javno zdravlje dr Branislava Tiodorovića za nepotizam, tvrdeći da je bez konkursa u Institut primio decu dve doktorke. Direktor Tiodorović, međutim, odbacuje optužbe za nepotizam i tvrdi da su ćerka i sin koleginica najbolji mladi lekari koji su primljeni na određeno vreme. Tvrdi da nikog nije za godinu dana rada primio za stalno.

Nikog nisam zaposlio na neodređeno vreme. Njih sam zaposlio na tri meseca i oni su izvrsni studenti, kaže v.d. direktora IZJZ Branislav Tiodorović.

Tiodorović kaže da iza svega stoji odluka o isplaćivanja plata onima koji su redovni profesori na Medicinskom fakultetu, a istovremeno rade i u Institutu.

Koliko sati provedu na poslu, tolika će im biti i plata, tvrdi v.d. direktora IZJZ Branislav Tiodorović.

Tiodorović najavljuje i uvođenje platnih razreda za januar 2015. godine koji bi mogli sistemski da reše probleme dvojnih radnih mesta. Trenutno Institut ima 224 radnika – od toga 18 na određeno – 4 manje nego pre njegovog dolaska na čelo Instituta. Kao najveće uspehe od početka direktorskog mandata, profesor Tiodorović navodi nabavku tri najsavremenija aparata, isplaćene jubilarne nagrade, usavršavanje lekara i priznanje koje je Institut dobio kao najbolji u vreme poplava u Srbiji.

[mom_video type=”youtube” id=”zJr0dOM2Vkg”]