Toplana greje, kvar u Crvenoj Zvezdi

OOV TOPLANA RADIJATORI.mpg_snapshot_00.01_[2016.02.02_11.56.37]Iako se javljaju građani sa pritužbama da su ima radijatori hladni, gradonačelnik Niša tvrdi da je grejanje u Nišu pušteno. Prema njegovim rečima, sve kotlarnice rade,a ukoliko i ima hladnih radijatora oni su posledica trenutnog ispada koji se odmah rešava.

Bulatović kaže da je prethodnih dana bilo problema na kotlarnici na Prirodno-matematičkom fakultetu pri čemu je 172 korisnika ostalo bez grejanja.

Razlog je to što toplovod prolazi kroz divlje naselje gde je godinama ispuštana fekalna kanalizacija, a zemljište bilo takvo da su se i cevi nagrizle i došlo je do pada pritiska, pa je ta Toplana prestala sa radom. Odmah se delovalo da se problem reši, kaže Bulatović.

Direktor Toplane Zoran Stojanović potvrđuje da se na tom potezu intenzivno radi, ali da je jučerašnji pljusak malo usporio saniranje havarije. Očekuje da će se toplovod puniti u utorak, a da će već uveče radijatori biti topli u tom delu grada.

S druge strane, Bulatović kaže da ima i slučajeva gde pojedine zgrade nemaju ugovor sa toplanom za održavnjei time sprečavju Toplanu da interveniše na podstanicama.

Bulatović je na jučerašnjem sastanku sa resornim ministrom Aleksandrom Antićem po ko zna koji put potvrdio da grejanje u Nišu neće poskupeti iako je cena gasa porasla.