Toplana spremna za novu sezonu

Toplana spremna za novu sezonu

Still0928_00005Gradska toplana Niš završava poslednje pripreme za novu grejnu sezonu i kako kažu sve je spremno za još jednu zimu. U toku je “punjenje sistema” jer su radijatori u mnogim zgradama zbog radova bili ispražnjeni. Kako je za Zonu plus izjavila pr toplane Milena Pavlović, u periodu od 1. do 15. oktobra vršiće hladne i tople probe, kako bi sezona počela neometano.
A sezona startuje 15. oktobra, ali je toplana u obavezi da već od 1. oktobra bude u stanju pripravnosti i da ranije počne sa radom, ukoliko vremenski uslovi to budu zahtevali.

Ukoliko i ove godine bude takva situacija menadžment toplane, odnosno gradske nadležne institucije doneće odluku o ispunjenosti uslova za start grejne sezone pre 15. oktobra, objašnjava Milena Pavlović.

Tokom letnje pauze cela toplana Jug je rekonstruisana. Ona će i zvanično biti uskoro puštena u rad, tako da će i ovaj toplotni izvor, koji je rađen iz sredstava KFW-a, biti spreman za novu grejnu sezonu.
Ukoliko kod hladnih i toplih proba građani primete curenje ili druge probleme, treba o tome da obaveste toplanu. Pred sam početak sezone, niška skupština usvojila je odluku koja donosi neke novine, posebno kod uslova za isključenje sa sistema grejanja. A Gradsko veće nije odobrilo odluku toplane o izmeni cene grejanja, jer je, sem smanjenja cene varijabilnog dela zbog pojeftinjenja gasa, sadržala i poskupljenje fiksnog dela računa.

 

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com