уторак, јул 23

Toplički okrug: U bolnici 31 osoba, kod 14 potvrđen virus

0
78

Na Infektivnom odeljenju bolnice “dr Aleksa Savić” u Prokuplju, koja je kovid centar za Toplički okrug, hospitalizovana je 31 osoba, od kojih je kod 14 potvrđen virus korona, a deo pacijenata će biti testiran u toku dana, kažu u toj zdravstvenoj ustanovi.

U poslednja 24 sata primljena su još četiri pacijenta sa simptomima virusa korona, a direktorka bolnice Snježana Arsić kaže da su svi pacijenti u stabilnom stanju, sa srednje teškom kliničkom slikom, a da su četiri pacijenta na kiseoniku.

Poslednjih dana, kako navode, u bolnici je najveći broj pacijenata sa simptomima Covid 19 iz Kuršumlije, a najmanji broj iz Blaca.

„Ono što je za nas najvažnije je da za sada nemamo pacijente sa teškim simptomima. Pratimo situaciju iz dana u dan, a nove pacijente testiramo na svaka dva dana“, kaže Arsić.

U Domu zdravlja u Prokuplju, tokom vikenda pregledano je oko 30 građana sa simptomima respiratornih infekcija, poput kijavice, sa bolom u grlu, kašljem i povišenom telesnom temperaturom.

Jedan od njih je upućen na dalje bolničko lečenje, dok je jedan pacijent poslat u kućnu samoizolaciju i njegovo stanje će se pratiti narednih dana.

U Domu zdravlja u Kuršumliji, gde se osim Prokuplja jedino rade testiranja na virus korona u Topličkom okrugu, u poslednjih pet dana od 13 testiranih, dve osobe su pozitivne.

Leave a reply