TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

TOPLOVOD ZA NOVE KORISNIKE U DUVANIŠTU (VIDEO)

U toku su radovi na izgradnji magistralnog toplovoda u Ulici Jelke Radulović u Nišu u dužini od 300 metara, koji se, kako kažu u Gradskoj toplani, postavlja na zahtev građana u Duvaništu. Nedavno je završeno postaljanje cevi za toplovod u Ulici Ljube Nenadovića čiji su stanovnici prešli na centralno grejanje.

Na taj način smanjuje se zagađenje vazduha u Nišu, kaže izvršni direktor Gradske toplane Darko Pejčić i dodaje da je tokom leta planirano još mnogo radova na toplovodnoj mreži posle kojih će vlasnici kuća i stambenih zajednica moći da pređu na centralno grejanje a koje se napajaju iz kotlarnica na prirodni gas.

Svi legalizovani objekti koji se nalaze u ovoj ulici će već do sledeće zimske sezone moći da pređu na centralno grejanje, a sve u cilju akcije smanjenja zagađenja vazduha u Nišu i priključenja novih korisnika na distributivni sistem, kažu u Gradskoj toplani.

“Ovo je druga trasa koju radimo, u dužini od 300 metara. Paralelno radimo projekat koji podrazumeva 12 deonica, 3 km zamene postojećih cevi. Upravo radimo kod Čaira”, kažu Gradskoj toplani.

Iz Gradske toplane ističu da svake godine imaju sve manje zahteva za obustavu grejanja kada je reč o stambenim zajednicima i da se pre početka ove sezone isključilo 100 korisnika i to uglavnom onih koji ne žive u tim stanovima. Zahtevi za nova eventualna isključenja sa centralnog grejanja Gradska toplana počeće da prima posle prvomajskih praznika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com