недеља, јул 21

TRAGEDIJA U NIŠU-POSLE BEBE PREMINULA I PORODILJA (VIDEO)

0
294

 Posle bebe, u niškom Kliničkom centru preminula je I porodilja, potvrđuje za Zonu plus dr Radmilo Janković. Žena (27) iz sela Orljane, opština Doljevac primljena je sa simptomima covida19 pre nekoliko dana u KC Niš ali ni jedan test nije potvrdio prisustvo infekcije. Kada su njeno zdravstveno stanje i funkcija pluća  pogoršani stavljena je na respirator. Poslednjih nedelju dana je provela u jedinici Intenzivne nege Ginekološko akušerske klinike, gde su i ona i beba bile pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom.

Kolegijum GAK-a je juče doneo odluku da zbog pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja trudnice i njene životne ugroženosti, kao i ugroženosti ploda, urade porođaj carskim rezom. Na žalost beba je nakon toga doživela srčani zastoj i posle jednosatne reanimacije je preminula.

Na žalost posle toga stanje pacijentkinje je bilo jako teško, pa je dan kasnije i preminula.

Janković kaže da se nada da će sudsko medicinska obudkcija koja je naložena možda dati konačan odgovor šta je zapravo dovelo do ove situacije s obzirom da su testiranja na kovid 19 bila negativna.

U niškom Kliničkom centru hospitalizovane su još dve trudnice. Jedna je u sedmom mesecu , takođe je u teškom opštem stanju i nalazi se u jedinici intenzivne nege.

U zgradi stare pedijatrije smeštena su i deca sa sumnjom na virus kovid 19. Ona su odvojena u takozvanoj ružičastoj zoni od dece kod koje je koronavirus potvrđen. Kod dece za sada nije bilo značajnijih komplikacija i ona se obično posle par dana otpuštaju kući.

 

Leave a reply