Traže se građevinci za sanaciju klizišta

Traže se građevinci za sanaciju klizišta

klizistePropala su četiri tendera za izvođača radova na sanaciji klizišta u ulici Partizanskih kurira. Na prvi se javilo samo jedno preduzeće koje nije ispunjavalo uslove. I na drugi se javio samo taj izvođač, ali je tražio mnogo veću cenu od planiranih 12 miliona dinara sa PDV-om. Na treći tender javilo se više građevinaca, svi su tražili veći novac. Onda je novac povećan za četiri miliona dinara, ali se uprkos tome na četvrti tender niko nije javio. Zona plus saznaje da će se izvođač radova hitno tražiti javnim pozivom. Nije samo novac problem, po svemu sudeći izvođača radova očekuje zaista težak i složen posao.

Radi se o opasnom terenu sa velikim nagibom. Ja mislim da je to jedan od

Žarko Ranković, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije
Žarko Ranković, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije

razloga, iako sam čuo drugačija opravdanja, ističe zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Žarko Ranković.

Podsetimo, niški Štab za vanredne situacije je još sredinom jula proglasio vanrednu situaciju u partizanskih kurira i ulici Pobede u Gabrovcu, gde je tle proklizalo u isto vreme, maja 2014. godine. Otvaranje prvog tendera za sanaciju tla u Gabrovcu zakazano je za četvrtak, ali Ranković očekuje da će se tu lakše doći do izvođača radova, jer je i teren lakši.

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com