Traži se rešenje za sanaciju klizišta

Traži se rešenje za sanaciju klizišta

kliziste u partizanskih kurira 1Od prošle godine, kada je proradilo klizište u ulici Partizanskih kurira, zemlja se neprestano odranja i preti da potpuno ugrozi niz kuća.

 

 Pre par dana sam počeo da se plašim, jer je počelo zdravo drveće da pada, a klizište se od maja meseca do danas proširilo tri puta, kaže Ivan Vidanović.

 

Na tri kuće još od maja prošle godine stoji zabrana stanovanja, jer je građevinska inspekcija procenila da kuće nisu bezbedne. Međutim, njihovi žitelji još su tu. Ivan Vidanović kaže da je odbio ponudu grada da se privremeno smeste u apartmanima u Gerontološkom centru.

I u Gabrovcu klizište je počelo da radi prošlog maja. Meštani kažu da je situacija sve gora, zbog čega su u nedelju blokirali put prema Nišu, zahtevajući da se klizište hitno sanira. Za Zonu plus su rekli da klizište ugrožava sve više kuća i da strahuju za svoju bezbednost, posebno zbog kiše koja neprestano pada.

Gabrovac posledice klizišta
Gabrovac posledice klizišta

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da blokada puta nije način na koji treba da se skreće pažnja i da se radi na rešavanju problema klizišta.

Štab za vanredne situacije je 27. februara naložio Direkciji za izgradnju grada da pokrene postupak javne nabavke za projekat sanacije klizišta.

U Direkciji kažu da se traži način da se saniraju i klizište u Gabrovcu i ono u Partizanskih kurira, ali da treba da se ispune svi tehnički uslovi kada je reč o ispitivanju zemljišta, a onda i zakonska procedura za izbor izvođača radova, što podrazumeva raspisivanje javne nabavke.

To neće biti ni jednostavno niti može da se završi preko noći. Za početak, Zavod za urbanizam će uraditi snimanje klizišta, a novac za to obezbediće se sa pozicije za potporne zidove iz Programa za održavanje.

 

One thought on “Traži se rešenje za sanaciju klizišta

  1. Umemo da budemo neodgovorni sami prema sebi. Postoji li način da se prisilno isele porodice čije kuće nisu bezbedne za stanovanje? Na Direkciju za izgradnju grada ne vredi trošiti reči. Neshvatljiv je njihov neodgovoran pristup poslu. Koliko im vremena treba da bi nešto preduzeli po pitanju prošlogodišnjih klizišta?

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com