TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija Politika VESTI

TRGOVIŠTE: ĐERLEK NASTAVIO OBILAZAK PODRUČJA POGOĐENIH POPLAVAMA (VIDEO)

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, u okviru obilazaka područja pogođenih nedavnim poplavama i prikupljanja podataka na terenu, posetio je danas Osnovnu školu “Branko Radičević” u Trgovištu, koja je pretrpela velika oštećenja usled obilnih padavina u maju i junu ove godine. On je tom prilikom, u razgovoru sa predsednikom opštine Nenadom Krstićem, istakao je da je prioritet Vlade Srbije, sanacija škola koje su pretrpele štete tokom poplava, kako bi učenici početak školske godine započeli u svojim školskim objektima.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Trgovište, Nenad Krstić potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije pristupne saobraćajnice do industrijske zone u Donjoj Trnici, za koji je izdvojeno 13, 2 miliona dinara.

– Osećali smo moralnu obavezu da pomognemo ovoj opštini i to u delu koji je za njih najprioritetniji, istakao je Đerlek.

 Edin Đerlek Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj

“Moramo pružiti pomoć opštinama poput Trgovišta, koje nemaju mogućnost da samostalno saniraju posledice nepogoda, kako bi se život za njihove građane što pre vratio u tokove normalnog funkcionisanja”, ocenio je ministar Đerlek.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić, zahvalio se ministru Đerleku i naglasio da je potpisivanje ovog ugovora od velikog značaja za meštane Trgovišta ali i okolnih mesta.

Predsednik opštine Trgovište izvestio je ministra Đerleka da je osim osnovne škole, teško oštećena Javna biblioteka “Antonije Popović”, objekat Narodna kuhinje Crvenog Krsta, Osnovna škola “Vuk Karadžić” u selu Donji Stajevac, ali i više lokalnih puteva u ovoj opštini.

Nakon potpisivanja ugovora i kraćeg radnog sastanka, ministar Đerlek je sa predsednikom Krstićem i saradnicima obišao Osnovnu školu “Branko Radičević” u Trgovištu kao i industrijsku zonu u Donjoj Trnici.

Ministar Đerlek poručio je da Vlade Srbije radi na paketu mera pomoći i da će na nastala šteta na objektima i putnoj infrastrukturi biti sanirana u najkraćem mogućem roku.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com