Tri klime za porodilište u Nišu

Still0628_00004U prošloj godini u niškom porodilištu rodjeno je 130 beba više nego prethodnih godina, što pokazuje blag porast trenda rađanja. Međutim, glavni problem sa kojim se majke i novorođenčad suočajavu u porodilištu su nesnosne vrućine, naročito u letnjem periodu.

Ovaj problem prepoznali su Blic fondacija i kompanija “Elkom trejd” koji su donirali tri klima uređaja Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Biće raspoređenje u prostorijama u kojima borave majke sa decom.

Vrućine u prostorijama su nesnosne, a postojeće klime su dotrajale. Ovaj poklon mnogo znači, naročito ženama koje ovde borave 24h, imaju ograničeno kretanje i moraju da vode nadzor nad novorođnim detetom. Da ne govorim o medicinskim implikacijama, pregrevanju dece i slično, kaže direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Bojan Lukić.

Klinici je potrebno još desetak klima, pod uslovom da mogu da se ugrade. Urđaje će kroz ovakvu donaciju, pored niškog dobiti još 23 porodilišta u Srbiji. Kroz akciju, čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja, obezbeđeno je 50 klima

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com