TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

TURISTI I NIŠLIJE ODUŠEVLJENI MEDIJANOM (VIDEO)

Prema procenama, u Nišu je trenutno oko 10.000 turista. Iako su došli uglavnom zbog novogodišnjeg provoda, dobre hrane i zabave, imaju sreću da vide i svetsko arheološko blago – nalazište Medijana, koja je nakon deset godina ponovo otvorena za posetioce! Turistički vodiči koji su tamo svakodnevno kažu da ima dosta i Nišlija koji ocenjuju da je sve dobro uređeno i da odavno nisu pričali priče o vremenu cara Konstantina.

Arheološko nalazište Medijana do 31. decembra je svakog dana od 10 do 15 sati besplatno otvoreno za sve posetioce. Većina Nišlija je došla kako bi obnovili znanje o vremenu cara Konstantina.

“Nisam ovde bila nikad i oduševljena sam, a iz Niša sam”, kaže jedna sugrađanka.

“Ovo nalazište ovih dana posećuje i veliki broj turista iz okolnih zemalja koje kroz Medijanu i druge znamenitosti Niša vode turistički vodiči”, ističe Žečjko Anđelković iz Narodnog muzeja.

“Do sada je bilo mnogo Nišlija ali i Italijana, Bugara, Rumuna, Makedonoaca, Bosanaca”, kaže Nenad Rokvić iz Udruženja turističkih vodiča Niša.

Od sledeće godine Turistčka organizacija Niša očekuje još veći broj turista koji će boraviti u Nišu

TON je doprineo promocijom Niša da se turisti u našem gradu više zadržavaju. Naredne godine se vraća sajam turizma u naš grad što je važno, a u ovom periodu novogodišnjih dana, imamo informaciju da preko 10 hiljada turista boravi u Nišu, što je jako pozitivno.”, kaže gradska većnica Adriana Anastasov.

Većina njih će posetiti niške najatraktivnije lokacije, a prema preporuci vodiča se može videti mnogo toga. Ocena nadležnih je da Nišu potrebno još hotela i smeštaja, jer su kapaciteti popunjeni.

Potrebno je još smeštajnih kapaciteta, u jednom trenutku ćemo dostići potpunu popunjenost. Trebaće nam još, jer će se povećavati broj turista. Nadam se da će i hoteli u Niškoj Banju u dogledno vreme proraditi“, ističe Anastasov. 

Najveće interesovanje građana i turista trenutno izaziva novogodišnji festival “Niš u srcu” na Trgu Stevana Sremca, a sledeću godinu će obeležiti posebna manifestacija povodom obeležavanja tri veka Niške tvrđave, a biće novog kulturnog sadržaja, koji će najviše biti prezentovan na otvorenom.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com