Tvrđava se sprema za džez

Pripreme za Nišvil (2)Do početka ovogodišnjeg Nišvila ostalo je samo dva dana. Prateće manifestacije su već počele, a večeras kreću i koncerti. I to, po tradiciji, besplatni, na River stageu. Od 20 sati nastupaju Plesni studio Revolution, Kafe Ball i Balkan Lovers Band.

I Niška tvrđava se sprema za džez spektakl! Na livadama niču bine, postavljaju se tribine I sve ono što je potrebno za još jedan Nišvil Džez festival. Uvek mnogo nervoze u poslednjem trenutku.

A tu je i problem novca, kao i svih ovih godina. Blagojević kaže da, sem retkih izuzetaka, sponzori i donatori kasne sa uplatama. A muzičari čekaju dok ne dobiju sve.Pripreme za Nišvil (3)

Iako smo im uplatili avansno i kupili avionske karte, oni ne kreću dok ne legne druga polovina.Svake godine ukazujemo da Postoji opasnost da jedne godine ne prođemo kroz taj foto finiš, kaže Blagojević.

Dobra vest je da svi najavljeni muzičari dolaze.

Čak bi oni odmah da nastupe i sledeće godine ponovo. Sad smo doživeli da ne možemo da se odbranimo od nekih koji su ovde doživeli najsvetlije trenutke karijere, priča Blagojević.

Treba reći i to da je uticajni britanski dnevni list „Gardijan“ objavio na svom sajtu listu 10 najboljih džez festivala u Evropi na kojoj se nalazi i Nišvil.