Tvrđavski most samo za pešake?

SAOBRACAJTvrđavski most možda će sasvim biti zatvoren za saobraćaj, najavio je za Zonu plus gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Na toj raskrsnici uskoro će biti postavljen semafor, kako bi se uredio saobraćaj. Nove raskrsnice biće postavljene i kod Kalče, železničke stanice i u Naselju Nikola Tesla.

Zdravković  takođe kaže da će pešački prelaz kod Kalče biti sužen sa sadašnjih 12 na osam ili šest metara, jer to više neće biti klasična pešačka zona.

Istraživanje je pokazalo da jedan automobil u proseku propusti tri pešaka, što dodatno usporava saobraćaj, kaže Zdravković.

SAOBRACAJ KOD KALCEPešaci smatraju da je naročito opasno u Naselju Nikola Tesla, gde je prošle godine i stradao učenik obližnje škole, a da je kod Tvrđave teško preći ulicu jer se stalno prepliću reke automobila i ljudi i prosto koče jedni druge. Jedino oni koji su stalno na ulicama, taksisti, kažu da je sa pešacima i pored semafora teško izaći na kraj jer oni prosto ne poštuju propise.

Dobavljači za nove semafore i dodatnu bezbednosnu signalizaciju koja će se postaviti u zonama škola znaće se posle 12. juna, kada ističe rok za eventualne žalbe ostalih učesnika na tenderu.