U akciji Ares, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su više osoba osumnjičenih za iznudu, teške krađe, razbojništvo, trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja. Prilikom primopredaje novca uhapšeni su D. M. (1993), D. R. (1993), S. R. (1991) i M. S. (1982) iz Niša, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo iznuda. Osumnjičeni se terete da su uz pretnje i nanošenje teških telesnih povreda, od oštećenog potraživali novac u iznosu od najpre oko 13.000, a zatim i 1.500 evra.

Policija je uhapsila i  S. T. (1986) i R. S. (1984), obojica iz okoline Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa. Oni se sumnjiče da su od januara do juna 2017. godine na teritoriji Niša, Aleksinca, Merošine, Doljevca, Ražnja, Žitorađe, Kruševca i Sokobanje obili više  osnovnih škola iz kojih su krali računare i televizore. Na ovaj način školama je pričinjena materijalna šteta koja se procenjuje na više od milion i po dinara. Pretresom porodičnih kuća osumnjičenih, policija je pronašla deo školske imovine, a drugi deo nađen je kod osoba koje su računare i televizore kupovale od njih.

Policija je rasvetlila razbojništvo u trgovini u Nišu i uhapsila D. Ž. (1998) iz Niša, Sumnja se da su D. Ž. i jedan sedamnaestogodišnjak, 15. jula 2017. godine, maskirani ušli u prodavnicu i, uz pretnju nožem od radnice, uzeli novac.

Uhapsene su I dve osobe osumnjičene za trgovinu drogom.Pretresom porodične kuće  A. M, u okolini Niša, pronađena su dva paketa marihuane, a u kući T. R. četiri paketa heroina, težine 22,2 grama i vagicu za precizno merenje.

Policija je uhapsila i S. S. (1991) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni se tereti da je u kuću oštećenog doneo dve bombe i pretio da će ih aktivirati. Brzom akcijom, policija je sprečila osumnjičenog da aktivira bombe.

Većini je odredjeno zadržavanje do 48 sati. Jedino je optuženima za teške krađe određen pritvor do 30 dana.