U KOVID BOLNICI U KRUŠEVCU 140 PACIJENATA, 70% MLADIH (VIDEO)

U KOVID BOLNICI U KRUŠEVCU 140 PACIJENATA, 70% MLADIH (VIDEO)

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković upozorio je danas da će naredne nedelje što se tiče korona virusa biti teške i naglasio da bi situacija mogla da se ublaži povečanjem broja vakcinacija, uvođenjem zelenih propusnica, ali i restrikcijom masovnih okupljanja.

Zamenik direktora KC Niš rekao je da je u kovid bolnici u Kruševcu na lečenju 140 ljudi koji su tu upućeni iz svih mesta sa juga Srbije, ali da to neće biti izvodljivo još dugo, te da će početi da se otvaraju kovid bolnice.

Na intenzivnoj nezi ih je 15, rekao je Janković i naglasio da 70 odsto obolelihi čine mladi nevakcinisani.

Ostali su stariji, kako kaže, od 50 i 60 godina i deo njih je vakcinisan sinofarmom.

Oni nisu išli na partije, …. u bolnici su zbog neodgovornosti nevakcinisanih, rekao je Janković i naglasio da imunološki bedem popušta i da zato predlaže treću dozu vakcine.

Prof. dr Radmilo Janković

Naglasio je da su direktori bolnica koje gravitiraju ka kruševačkoj bolnici održali sastanak kako bi se na vreme pripremili na nešto što nas sve očekuje već naredne nedelje. Dodao je da je bilo reči o tome kako će se transportovati pacijenti, … kako će se organizovati ispomoć.

Janković je rekao da se zalaže za obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika, ali je naglasio i da je u KC Niš 90 odsto lekara vakcinisano, kao i 75 odsto sestara, tehničara, i administrativnog osoblja.

“Neprihvatljivo bi mi bilo da pacijent oboleo od karcinoma, u intenzivnoj nezi bude zaražen od člana mog osoblja koji odbija da se vakciniše”, rekao je Janković.

Dodao je da KC Niš do sada zbrinuo 13.000 kovid pacijenata, 3.000 na intenzivnoj nezi, te da imaju dobro iskustvo i da od ponedeljka već grupe lekara, anesteziologa … idu ka Kruševcu.

Peticiju protiv vakcinisanja dece starije od 12 godina nazvao je zabrinjavajućom i neprihvatljivom.

“Kolege iz Niša nisam na njoj video, bilo bi mi razočaravajuće, ta peticija je neprihvatljiva i jako neodgovorna. Daće novi elean onima koji prave antikorona kampanju”, rekao je Janković.

Upozorio je da stopu vakcinacije ne možemo povećati sada kada pandemija bukti.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com