TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

U LESKOVCU MANJE INTERESOVANJE ZA HRANITELJSKIM PORODICAMA (VIDEO)

 Kriza hraniteljstva u svetu još jedna je od posledica pandemije kovida 19. Tokom prethodne dve godine u Srbiji nije bilo obuke novih porodica, zbog čega je broj dece koja su od početka tekuće godine do današnjeg dana dobila hraniteljsku porodicu znatno manji u odnosno na isti period ranijih godina, pokazuju zvanični podaci. U Leskovcu su u hraniteljskim porodicama trenutno nalaze 122 deteta, kažu u Centru za socijalni rad.

Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad Leskovac

Imajući u vidu da obuke namenjene hraniteljskim porodicama podrazumevaju neposredan kontakt između polaznika, nije bilo moguće održati ih onlajn putem. U Centru za socijalni rad kažu da će u narednom periodu ponovo početi sa održavanjem ovih obuka, pozivajući zainteresovane da se blagovremeno prijave kako bi bili obuhvaćeni programom.

“Naravno prilikom podnošenja zahteva i određenih isprava Central za socijalni prvo proverava opštu podobnost hranitelja, zatim stručni radnici izlaze na teren da provere te stambene uslove tih hraniteljskih porodica i tek nakon toga dobije obaveštenje da li ispunjavaju te osnovne uslove da bi mogli da krenu u obuku da bi mogle da se rade te radionice”, kaže  Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad Leskovac

Nakon završene obuke i položenog testa polaznici radionica će dobiti sertifikat, odnosno odobrenje da mogu da pružaju usluge porodičnog smeštaja.

Od 122 deteta, koliko je trenutno u našem gradu smešteno u hraniteljske porodice, najveći broj je iz Leskovca, ukupno 110

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com