U LESKOVCU SE SVAKOG VIKENDA UKLANJAJU DIVLJE DEPONIJE (VIDEO)

U LESKOVCU SE SVAKOG VIKENDA UKLANJAJU DIVLJE DEPONIJE (VIDEO)

Svaki vikend tokom poslednjih osam godina je za nadležne u leskovačkim gradskim službama koje brinu o čišćenju i zaštiti životne sredine bio – radan.

U akcijama uklanjanja smeća i šuta sa nelegalnih deponija od 2013. do danas očišćeno je preko 550 lokacija i uklonjeno više od 6.000 raznog otpada.

Kako bi se povećala svest o zaštiti životnesredine sprovode se mnogobrojne akcije i edukacije preko Fonda za te namene Odeljenja za zaštitu životne sredine.

Leskovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima Fond za zaštitu životne sredine. Ove godine u kasi Fonda je 12 miliona dinara koji se koriste za podsticanje zaštite i unapređivanja životne sredine. Leskovčani smatraju da imaju dovoljan broj zelenih površina i da službe rade svoj posao kako treba ali da je i dalje niska svest građana o komunlanoj higijeni.

Službe grada Leskovca se tokom cele godine konstantno bave očuvanjem životne sredine. Ove godine za sanaciju deponije i izgradnju sistema upravljanja otpadom izdvojeno je 850.000 dinara, a za sistemsku dezinskeciju 3.350.000 dinara.

Preko Odeljenja za zaštitu životne sredine u Leskovcu se kontroliše kvalitet vazduha, meri nivo buke i sporovodi Program praćenja kvaliteta vodotokova.

Za te namene u 2021. izdvojeno je više od četiri miliona dinara, dok je za informisanje, edukaciju, promociju i popularizaciju zaštite životne sredine planirano 3.150.000 dinara.

 

 

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Leskovca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com