U MEROŠINI ZA NEDELJU DANA SAMO DVA SLUČAJA KORONE (VIDEO)

U MEROŠINI ZA NEDELJU DANA SAMO DVA SLUČAJA KORONE (VIDEO)

Opština Merošina od 6. decembra beleži svega dvoje zaraženih korona virusom, dok ih je pre mesec dana bilo i do 20 dnevno. U kovid ambulantama pregleda se desetak pacijenata dnevno i situacija se drastično poboljšala, kaže za Zonu plus direktor Doma zdravlja u Merošini dr Nebojša Cvetković.

Na teritoriji Opštine Merošina epidemijska slika je mnogo bolja nego prošlog meseca – od 6. decembra samo je dvoje zaraženih korona virusom, dok se u kovid ambulanti pregleda desetak ljudi dnevno.

U poslednjih nedelju situacija sa kovidom se drastično poboljšala. Od 1. do 5. decembra imamo samo osmoro pozitivnih, kaže direktor Doma zdravlja u Merošini dr Nebojša Cvetković.

Ipak, u periodu epidemije najviše trpi Služba za zbrinjavanje odraslog stanovništva.

U Domu zdravlja Merošina dostupne su sve vakcine protiv korone, ali vakcinacija ne ide najbolje. Prvu dozu primilo je 37 odsto ljudi, oko 19 procenata drugu dozu, a treću dozu oko 19 procenata.

U nekovid delu doma zdravlja radi se sva dijagnostika i zakazuju svi pregledi, jer je cilj, kako kaže direktor, da se ne zanemare hronični pacijenti.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Opštine Merošina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com