TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

U mislima more…

Još se nisu svi vratili sa prvomajskog odmora, a već se razmišlja o letovanju. U turističkim agencijama kažu da oni koji mogu da planiraju vreme odmora, putovanja već uveliko otplaćuju.

Slike sa društvenih mreža govore da je Grčka mnogima bila izbor za prvomajske i uskršnje praznike. A, kako stoje stvari biće i tokom leta jer ova zemlja kao i svake godine očekuje više od milion srpskih turista. A, turiste očekuju i novine – nešto veće cene putarine, veće takse za aprtamane i hotele, a promena će biti i na plažama.

Novina je da je na svim plažama u Grčkoj ograničen deo prostora koji može biti zauzet nameštajem ili mobilijarom. Dakle 50% plaže, odnosno 50% kompletne Grčke obale mora biti dostupan svima kao javno dobro. Ne moramo više plaćati piće ili plaćati ležaljke već ćemo imati mogućnost da postavimo svoje peškire i suncobrane, kaže  direktor Yute Aleksandar Seničić.

U Nišu veliko interesovanje i za Tursku jer će bti i čarter letova.

Za Antaliju iz Niša imamo čarter let. Primera radi, imamo hotele sa tri zvezdice na bazi usluge all inclusive koji ima popust čak 50%. Vi sedam all inclusiva, avionski prevoz sa transferima i svim uračunatim plaćate 547 eura. Ili hotel sa četiri zvezdice košta možda nekih 20-ak EUR isto na bazi all inclusive, kaže Milan Petković iz Eurotursa.

Turistima su interesantani i Egipat, Tunis, Malta, Kipar, Crna Gora, Bugarska. Iako su cene više nego prošle godine broj uplaćenih aranžmana je veći.

Broj uplaćenih aranžmana je veći za oko pet odsto nego lane iako su cene skočile za 10 do 20 odsto, dodaje Seničić.

Oni koji nisu uhvatili first minute ponude, a skupo im je u sezoni moraće da sačekaju last minute ponude, kojih je značajno manje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com