U niškoj gradskoj upravi 50 prekobrojnih

U niškoj gradskoj upravi 50 prekobrojnih

GRADSKA UPRAVA NISAIz niške gradske uprave će, zbog racionalizacije, morati da ode 50 radnika. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da će najverovatnije tehnološkim viškom biti proglašeni zaposleni kojima nedostaje godina ili dve do penzije. Pred sutrašnji sastanak sa načelnicima uprava, očekuju se spiskovi zaposlenih i u opštinskim administracijama – koje će takođe morati da se smanje.

Nišku administraciju čeka racionalizacija. Prema uputstvu iz Ministarstva lokalne samouprave, iz gradske uprave treba da ode 50 zaposlenih, a smanjiće se i broj radnika u opštinama – za 6 odsto.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da u gradskoj upravi ima 789 stalno zaposlenih i 65 radnika na povremenim-privremenim poslovima, a da u opštinama radi još oko 300 ljudi. Predlog će biti da se prvo uz otpremninu odreknu zaposlenih koji su pred penzijom.

Ukoliko se kvota tako ne ispuni, sledeći su na udaru radnici po ugovoru.

Racionalizacija će biti obavezna i za gradska javna preduzeća, jer to zahteva Međunarodni monetarni fond. To će,  kako kaže Slavković, možda biti prilika da se smanji preglomazna administracija.

 

Slavković kaže da je formiran posebni fond iz koga će biti isplaćeni svi budući tehnološki viškovi.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com