TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

U NIŠU I STRANCI ORGANIZUJU SVOJE DOGAĐAJE

Turistička organizacija Niš ugostila je turoperatere i turističke poslenike iz Slovenije, Turske, Rumunije, Nemačke, Grčke i Austrije kako bi se upoznali sa turističkim atrakcijama Niša i uvrstili ih u aranžmane svojih agencija.

Na taj način Niš je dobio i šansu da još više razvije kongresni turizam i da strane poslovne ljude dovodi na “tim bilding” ili na popularna motivaciona putovanja. Već je u planu dolazak 400 turista iz Beča koji će u avgustu, a potom u decembru u Nišu organizovati IT skup, kaže dirketorka TON-a Dragana Božić.

Turoperateri iz Slovenije, Turske, Rumunije, Nemačke, Grčke i Austrije zainteresovani su da dovode njihove zemljake u Niš, a naročito žele da ponude ono što Niš I okolina mogu da pruže poslovnim ljudima. Oni su se tokom tri dana boravka u Nišu upoznali sa kulturnom, gastro i avanturističkom ponudom ovog kraja, a domaćin im je bila Turistička organizacija Niša

“Mi smo uspeli da se pozicioniramo u MICE indsutriji jer smo pre dve godine skromno nastupili na Međunarodnom sajmu u Ljubljani koji organizuje isključivo poslovne sastanke sa pružaocima usluga u turizmu – turističkim destinacijama, receptivnim agencijama, hotelima i dr.”, kaže direktorka TON-a Dragana Božić. 

Ovaj koncept događaja je već 16 godina aktuelan u Evropi i svetu, a cilj je direktna promocija grada kao odlične destinacije za organizaciju događaja i popularnih motivacionih putovanja.

Već mogu da najavim da će u Nišu u avgustu i decembru boraviti 300 turista iz Beča i u našem gradu organizovati IT skup”, kaže Dragana Božić.

U Turističkoj organizaciji Niša dodaju da je pošla 2023. godina, sa povećanjem od 40 odsto noćenja stranih turista bila turistički najuspešnija za razvoj grada u poslednjih 20 godina i da će razvoj u oblasti kongresnog turizma dodatno doprineti promociji Niša. Inače, u Nišu najviše borave turisti iz Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije i ostalih bivših zemalja Jugoslavije, ali ima i sve više posetilaca iz Turske, Nemačke, Slovenije i Austrije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com