U NIŠU NEMA OPASNOSTI OD IZLIVANJA REKA (VIDEO)

U NIŠU NEMA OPASNOSTI OD IZLIVANJA REKA (VIDEO)

Na području Niša trenutno nema opasnosti od izlivinja reka prvog i drugog reda, rečeno je Zoni plus u preduzeću Srbijavode. U Niškoj Banji i Doljevcu, gde su se sa većim padavnama uvek izlivale reke, problema nema i ne očekuju se se jer su vodotokovi sanirani i postavljeni bedemi na Kutinskoj i Topličkoj reci. Problem mogu da izazovu velike količine smeća, zbog čega nadležni apeluju na građane da ne bacaju otpad u korita reka.

I dok se Ibar izliva i pravi probleme građanima Novog Pazara i Tutina, u Nišu je situacija pod kontrolom.

U preduzeću Srbija Vode kažu da je situacija na oderučju Niša pod kontrolom i da nema opasnosti od izlivanja reka prvog reda.

Članovi Kriznog štaba Niške Banje obišli su teren. Kutinska reka, koja je sa većim padavinama i topljenjem snega u prethodnom periodu uvek plavila domaćinstva, sada je pod kontrolom, jer je produbljeno korito reke i ojačan bedem u dužini od kilometar i po .

I U Doljevcu je tokom ove godine obezbeđena veća propusna moć nergulisanog korita reke Toplice i postavljen kameni bedem.

Problem sa većim padavinama moće da napravi smeće koje nesavesni građani bacaju u reku. To je i problem na nivou cele države.

Problem je što se ne vodi dovoljno računa o rekama, što su one postale mesta za bacanje smeća, zbog čega dolazi do zagušenja i onemogućavanja normalnog toka u slučaju većih padavina“, kaže Bratislav Gašić, ministar MUP-a.

Ipak, opštinski krizni štabovi prate situaciju iz sata u sat.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com