U Nišu otvoren Mikelsen elektroniks

U Nišu otvoren Mikelsen elektroniks

FABRIKAU prisustvu velikog broja gostiju iz Danske, ali i kolega iz Jure, Džonson elektriksa i Benetona u Nišu je svečano otvorena danska fabrika kablova Mikelsen elektroniks. Vrpcu su presekli generalni direktor fabrike Jirgen Haberl i gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Fabrika trenutno zapošljava 15 ljudi, a plan je da se u naredne tri godine uposli još 100 do 150 ljudi.

Kablovi i konektori, prekidači danskog proizvodjača Mikelsen elektroniks ubuduće će se sklapati i u Nišu. Vrpcu su presekli gradonačelnik Niša Zoran Perišić i generalni direktor fabrike Jirgen Haberl. Petanestoro radnika već je zaposleno u ovoj modernoj danskoj kompaniji, a u budućnosti uhlebljenje će ovde naći još stotinak ljudi.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da su svi koji žele da ulažu u Niš i zapošljavaju radnike dobrodošli, bez obzira da li se radi o malim ili velikim preduzećima.

Mikkelsen Electronics je porodična kompanija koja je osnovana 1971. Godine. Sem u Srbiji ima svoje pogone i u Danskoj gde zapošljava 48 ljudi, kao i u Švedskoj, gde radi dvoje ljudi.

[mom_video type=”youtube” id=”JKH0qLeVpQk”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com