TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Udarne VESTI

U NIŠU OTVORENA IZLOŽBA SLOVENAČKIH DIZAJNERA (VIDEO)

Nišlije do 11. novembra mogu da pogledaju izložbu slovenačkih autora “Budućnost življenja”, u Salonu 77 u Tvrđavi. Izložbu koja predstavlja dizajn kroz kreativne industrije organizuju Ambasada Slovenije u Srbiji, Grad Niš i Galerija savremene likovne umetnosti, povodom predsedavanja Slovenije Savetom Evropske unije.

 

To je izložba koja je projekat predsedavanja Slovenije Evropskoj uniji. Mi smo napravili kulturnu promociju. Ova izložba je predstavljena u mnogim zemljama Evrope i Južnoj Americi, kaže ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant.

 

Interesantna je tema ove izložbe – održivi razvoj. Svi težimo ka tome, uopšte ka Evropskoj uniji, a Slovenija je na dobrom putu da postane zelena zemlja. Bitna je ta decentralizacija, da nije sve u Beogradu i glavnim gradovima uopšte, već da su ovde takođe dobrodošli i ovo je tek početak saradnje, kaže pomoćnica gradonačelnice Niša za međunarodne odnose i projkete Jovana Mitić.

 

Izložba “Budućnost življenja” rezultat je saradnje Grada Niša, Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu, Centra za kreativnost – Muzeja za arhitekturu i dizajn iz LJubljane, kao i Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva kulture i Ambasade Slovenije u Beogradu. Biće otvorena do 11. novembra, svakog dana od 12 do 16 sati.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com