U NIŠU PROŠLE GODINE SEDMORO MLADIH STRADALO U SAOBRAĆAJU (VIDEO)

U NIŠU PROŠLE GODINE SEDMORO MLADIH STRADALO U SAOBRAĆAJU (VIDEO)

Tokom 2022. godine u Nišu je 21 osoba izgubila život u saobraćajnim nesrećama, među njima i sedmoro mladih. Na nivou cele Srbije godišnje strada strada oko 100 mladih . Najčešće zbog neprilagođene brzine i korišćenje alkohola tokom vožnje, istaknuto je na tribini ’’Um na drum’’ koja je održana u Nišu. 

Od 21 stradale osobe u saobraćajnim nesrećama u Nišu, čak  trećinu čine mladi. Najčešći faktori koji dovode do saobraćajnih nezgoda su: prekoračenje brzine, korišćenje alkohola, mobilnog telefona, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

– Godišnje u Srbiji preko sto mladih izgubi živote u saobraćajnim nezgodama, kaže Miloš Milekić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Kroz akciju ’’Um na drum’’ mladima se skreće pažnja da  moraju da postanu svesni da od čim uđu u svet saobraćaja kao vozači, utiču na svoju bezbednost, kao i bezbednost svih učesnika.Akciju je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Kancelarijama za mlade gradske opštine Palilula i gradske opštine Crveni Krst.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com