TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

U NIŠU SE NAJVIŠE GRADI NA SOMBORSKOM I VIZANTIJSKOM BULEVARU (VIDEO)

Prošle godine u Nišu su izdate 652 građevinske dozvole što je za116 više nego 2020. godine, kaže načelnik Uprave za građevinarstvo Miroljub Stanković. Ove godine već je podneto 20 odsto zahteva više za izdavanje građevinskih dozvola nego prethodne godine, a razlog tome su bolja epidemiološka situacija i brže digitalne procedure.

U Srbiji je u februaru izdato gotovo 2000 građevinskih dozvola što je skoro 32 odsto više u odnosnu na isti period prethodne godine. Povećanje građevinske aktivnosti se primećuje i na području Niša, kažu u gradskoj Upravi za građevinarstvo.

Prošle godine u Nišu su izdate 652 građevinske dozvole, a 2020. godine 536. Ove godine u CEOP I APR ima više zahteva za izdavanje građevinskih dozvola a razlog tome leži u boljoj epidemiološkoj situaciji i digitalnim procedurama”, kaže Stanković.

Miroljub Stanković, v.d. načelnika Uprave za građevinarstvo

Procedura za dobijanje građevinske dozvole može da traje od dva dana do nekoliko meseci što zavisi od lokacijskih uslova, objašnjava Stanković. Ističe da se trenutno gradi na celom području Grada Niša i da se investitori suočavaju sa nedostajućom infrastrukturom što može da uspori gradnju.

Uređene parcele u Nišu za izgradnju stambenih zgrada su južni i severni prostor oko Somborskog bulveara na Panteleju, zatim Ledena stena, kao i Duvanište i Vizantijski bulevar gde se investitori interesuju za izgradnju pre svega poslovnih objekata.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com