U NIŠU SVE SPREMNO ZA “OKO SOKOLOVO” (VIDEO)

U NIŠU SVE SPREMNO ZA “OKO SOKOLOVO” (VIDEO)

Odbornici Skupštine Grada Niša usvojili su Odluku o upravljanju javnim parkiralištima a kojom je, između ostalog, omogućeno da na niškim ulicama počne da funkcioniše sistem “Oko sokolovo”.

Vršilac dužnosti direktora Parking servisa Dejan Dimitrijević je na sednici istako da se uvođenjem inovativnih informaciono-komunikacionih tehnologija omogućava kontrolu parkiranja elektronskim putem i da to podrazumeva i saradnju sa Gradskom upravom za komunalne delatnosti i Komunalnom milicijom što će dalje omogućiti visoku efikasnost kontrole parkiranja u Nišu.

Vršilac dužnosti direktora “Parking servisa” Dejan Dimitrijević je na sednici istako da se uvođenjem inovativnih informaciono-komunikacionih tehnologija omogućava kontrolu parkiranja elektronskim putem i što podrazumeva saradnju “Parking servisa” sa Komunlanom milicijom i Gradskom upravom za komunlane delatnosti i inspekcijske poslove.

Dejan Dimitirjević, v.d direktora Parking servisa Niš

Saradnjom između Komunalne milicije i JKP “Parking-servis” – Niš omogućiće se izuzetno visoka efikasnost kontrole parkiranja na ulicama Grada Niša, kako od strane Komunalne milicije u kontroli nepropisno parkiranih vozila, tako i od strane preduzeća u kontroli vozila parkiranih na opštim parkiralištima, što će rezultirati manjim brojem nepropisno parkiranih vozila, prohodnijim trotoarima za pešake, smanjenjem gužvi izazvanih nepropisno parkiranim vozilima, odnosno većom protočnošću saobraćaja, smanjenjem zagađenja životne sredine, omogućavanjem većeg broja slobodnih parking mesta u zoniranim područjima, promenom u kulturi parkiranja i svesti vozača o propisnom parkiranju i odgovarajućem finansijskom efekte koji će dovesti do povećanja prihoda u budžetu grada Niša.“, kaže v.d. direktora Parking servisa, Dejan Dimitirjević. 

Odluka o upravljanju javnim parkiralištima predviđa kaznu od 5.000 dinara za građane koji se nepropisno parkiraju, dok su kazne za firme i ustanove 60.000 dinara.

Kazna za preduzetnike za nepropisno parkiranje je od 20.000 dinara, a za odgovorna lica u firmama 12.000 dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com