TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

U NIŠU ZA TRI GODINE 4.500 NOVIH SADNICA

U Nišu su za tri godine zasađene četiri i po hiljade novih sadnica, od toga 1.000 uz pomoć društveno-ogovornih kompanija. Niš je među 13 gradova u Srbiji koji je dobio nove sadnice od kompanije “DDOR osiguranje”. Prvih 14 sadnica zasađeno je u Ulici Generala Milojka Lešjanina, od ukupno 62, koliko je donirala ova kompanija.

“Ovog puta smo u akciji ozelenjavanja, u jednoj zelenoj agendi, time što smo u mnogo grada uradili ovo što smo uradili danas u Nišu. Naravno da ćemo pomagati i druge ovakve manifestacije, koje utiču na poboljšanje životne sredine i naravno da će ovo biti kontinuitet”, kaže Nebojša Bogdanović direktor DDOR osiguranja u Nišu.

 U prethodne tri godine Niš je dobio oko četiri i po hiljade novih sadnica, od toga oko 1.000 u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama.

“Mi kao javno komunalno preduzeće stojimo na raspolaganju pojedincima institucijama, organizacijama, koje žele da sa nama učine grad lepšim i zelenijim”, kaže direktor JKP “Mediana” Niš Ivan Mihajlović.

“Ozelenjavanje je prioritet grada i imaćemo nove drvorede i nove parkovske površine”, pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković.

U Nišu je u prethodnom periodu izgrađen nov park kod Tržnog centra”Delta planet”, rekonstrisana su dva parka – kod Suda i na Trgu Kralja Aleksandra, a ternutno se uređjuje prostor kod Beogradske kapije. Urediće se park Čair, najavljuju iz grada.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com