TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

U PRIHVATILIŠTU ZA ODRASLA I STARA LICA U VRANJU TRENUTNO BORAVI 28 LICA (VIDEO)

Prihvatilište za odrasla, stara i iznemogla lica u Vranju postoji od 2008. godine i stvara uslove da se na bilo koji način pomogne pojedinim sugrađanima, koji za to imaju potrebu, da žive u što boljim uslovima. Vremenom je donet zakon o socijalnoj zaštiti i usklađeni normativi za licenciranje ove ustanove. Licenca je doneta na dve godine i ograničena je što se tiče broja korisnika.

U vranjskom Prihvatilištu za stara i iznemogla lica u Vranju trenutno boravi 28 lica kojima ustanova pruža najbolju socijalnu zaštitu. Ustanova je dobila licencu na dve godine i ograničena je što se tiče zbrinjavanja korisnika.


Ono što je bitno da prihvatilište ima kratkotrajno zbrinjavanje do šest meseci, nakon toga sledi institucionalno zbrinjavanje, ili vraćanje u prirodnu okolinu –  kaže gradska većnica za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu Danijela Milosavljević. 


U zimskom periodu broj korisnika može da varira, rekla je Milosavljević.
Na teritoriji grada Vranja svi beskućnici su zbrinuti u Prihvatilištu gde dobijaju adekvatnu socijalnu zaštitu, psihosociološku podršku i tri obroka dnevno, zaključila je gradska većnica.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com